Rondleiding Historisch Antwerpen

Dompel je onder in de rijke geschiedenis van Antwerpen

Onze enthousiaste gids neemt je mee naar alle toeristische trekpleisters en laat je ook verborgen parels zien in het historische hart van de stad. Op deze stadswandeling verken je het oude centrum met onder meer de Grote Markt, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Vleeshuis en de pittoreske Vlaeykensgang. We eindigen in schoonheid op het dak van het iconische MAS (Museum aan de Stroom).

Deelnemers standswandeling poseren op de Grote markt van anwterpen
Gids geeft uitleg aan ingang Kathedraal
Gids en deelnemers aan het plantijn moretus museum

Historisch Antwerpen: praktisch

Startplaats:
De gids wacht voor het Hard Rock Café op de Groenplaats (Groenplaats 35, 2000 Antwerpen). Onze gids is herkenbaar aan een grijze schoudertas, naambadge en een plakkaatje met de naam van de wandeling.

Eindpunt:
Het MAS (Museum aan de Stroom). Na de wandeling kan je het museum bezoeken of op eigen tempo terugwandelen.

Duur:
2,5 uur

Taal:
Onze vaste rondleidingen zijn in het Nederlands of Engels. Een privétour kan je in het Nederlands, Engels, Frans of Duits aanvragen.

COVID-19 UPDATE

Onze wandelingen gaan door in openlucht en we respecteren de nodige fysieke afstand.

We nemen ook bijkomende voorzorgsmaatregelen om de kans op besmetting met het corona-virus te beperken.

Sluit aan bij een groep

  • De perfecte rondleiding als je het hart van de stad op een korte tijd wil ontdekken.
  • Je kan het hele jaar door aansluiten bij een tour op zaterdag om 14 uur. Van maart tot oktober is er ook een rondleiding op woensdag om 14 uur.
  • Kostprijs = 14,5 euro per persoon
  • In het Nederlands of Engels

Kies zelf hoe je Antwerpen ontdekt: boek een privétour

Wil je onze gidsen reserveren voor een privétour door het historische centrum van Antwerpen? Dat kan het hele jaar door op elk moment van de dag.

Prijs:
14,50 euro per persoon voor groepen van 10 deelnemers tot 20 deelnemers.

  • Kleinere groepen kunnen deze tour uiteraard ook boeken, maar betalen in dat geval voor minstens 10 deelnemers.
  • Bij grotere groepen zetten we meerdere gidsen in. Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat van jouw groep.

Vind je niet wat je zoekt in ons aanbod? Wil je een tour in de toffe wijk Zurenborg? Of bezoek je graag het multiculturele Antwerpen? Of iets anders? Geen probleem. Dan maken we graag een stadswandeling voor je op maat. Beschrijf ons je wensen en wij maken een aangepaste route. We zorgen daarbij uiteraard voor de meest geschikte gids om je groep te begeleiden.

Stuur een email naar info@walkinginantwerp.be of bel ons op +32 497 18 53 45.

Onze gidsen

Onze enthousiaste gidsen tonen jou de verborgen plekjes van de stad, vertellen je de verhalen achter de bezienswaardigheden en zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt.

Ze kennen de stad op hun duimpje, zijn geboren vertellers, bezitten een gezonde dosis humor en passen zich flexibel aan. Bij ons géén saaie opsommingen van jaartallen, wel een rondleiding door een local die je meeneemt naar plaatsen waar je nooit eerder geweest bent.

Onze wandelingen gaan door in openlucht en we respecteren de nodige fysieke afstand. We nemen ook bijkomende voorzorgsmaatregelen om de kans op besmetting met het corona-virus te beperken.