Rondleiding Antwerpse Hoogtepunten

Dompel je onder in de rijke geschiedenis van Antwerpen in en rond het historisch centrum

Onze enthousiaste gids neemt je mee naar alle toeristische trekpleisters van het historische hart van de stad. Je verkent het oude centrum met onder meer de Grote Markt, het Vleeshuis en de pittoreske Vlaeykensgang. De tour brengt je ook op mooie plaatsen rondom Meir om in schoonheid te eindigen aan het centraal Station.

Deelnemers standswandeling poseren op de Grote markt van anwterpen
Gids en deelnemers aan het plantijn moretus museum

Sluit aan bij een groep

Dit is de perfecte rondleiding als je de hoogtepunten in en rondom het historisch centrum op een korte tijd wil ontdekken.

We organiseren deze rondleiding door het historisch centrum tot aan het Centraal Station elke zaterdag om 14 uur in het Nederlands en om 10.30 uur in het Engels.
Van maart tot oktober is er ook een Nederlandstalige rondleiding op woensdag om 14 uur.

Onze gids wacht je op voor het standbeeld van Nello en Patrasch op de Handschoenmarkt en is herkenbaar aan een grijze schoudertas, naambadge en een plakkaatje met de naam van onze organisatie.

  • Duur: 2 uur
  • Taal: Nederlands of Engels
  • Prijs: 14,50 euro per persoon
  • Startplaats: Handschoenmarkt, aan het standbeeld van Nello en Patrasch
  • Eindpunt: De wandeling eindigt aan het Centraal Station.
  • Je kan deze wandeling ook als privétour in het Nederlands, Engels, Frans of Duits aanvragen.

Kalender Antwerpse Hoogtepunten

Boek een privétour

Wil je onze gidsen reserveren voor een privétour door langs de hoogtepunten van Antwerpen? Dat kan het hele jaar door op elk moment van de dag.

  • Deze tour kan je in het Nederlands, Engels, Frans of Duits aanvragen.
  • De prijs voor een privétour bedraagt 145 euro per groep (tot 16 deelnemers). Bij een grotere groep zetten we meerdere gidsen in, je betaalt in dat geval 145 euro per extra gids.

Wat klanten hierover zeggen

Gids Patrick met groep bij Plantin-Moretus

Wij hadden een zeer prettige interessante verteller als gids. Met een rustige en goed verstaanbare stem. Wij vonden het een leerzame wandeling.

Gids Marc wist veel te verhalen. Boeiend en over velerlei onderwerpen. Een heel fijne introductie om de stedentrip mee te starten. Dank je wel!

Onze gidsen

Onze enthousiaste gidsen tonen jou de verborgen plekjes van de stad, vertellen je de verhalen achter de bezienswaardigheden en zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt.

Ze kennen de stad op hun duimpje, zijn geboren vertellers, bezitten een gezonde dosis humor en passen zich flexibel aan. Bij ons géén saaie opsommingen van jaartallen, wel een rondleiding door een local die je meeneemt naar plaatsen waar je nooit eerder geweest bent.