Rondleiding Antwerpse Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten in en rondom het historisch centrum op korte tijd

Onze populairste tour door het centrum van de stad waarbij onze enthousiaste gids je meeneemt naar alle toeristische trekpleisters van het historische hart van de stad.

Je verkent het oude centrum met onder meer de Grote Markt, het Vleeshuis en de pittoreske Vlaeykensgang. De tour brengt je ook op mooie plaatsen rondom Meir om in schoonheid te eindigen aan het Centraal Station.

Kies om aan te sluiten bij een geplande tour of boek een privétour.

Deelnemers standswandeling poseren op de Grote markt van anwterpen
Gids en deelnemers aan het plantijn moretus museum

Sluit aan op een geplande ‘Hoogtepunten’ tour

Raadpleeg de kalender om te ontdekken wanneer je kan aansluiten op deze tour. Vind je geen geschikte datum, dan kan je overwegen een privé-tour te boeken. Meer informatie daarover vind je onderaan deze pagina.

  • Duur: 2 uur
  • Taal: Nederlands of Engels
  • Startplaats: Handschoenmarkt, aan het standbeeld van Nello en Patrasch
  • Eindpunt: De wandeling eindigt aan het Centraal Station
  • Prijs: 16 euro per persoon

Je vindt je gids op de Handschoenmarkt, een pleintje dat toegang geeft tot de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Midden op het plein vind je ook een marmeren beeld van Nello en Patrasche (een jongen die met zijn hond ligt te slapen, zoals op deze foto).

Je gids staat bij dat beeld en is herkenbaar aan een grijze schoudertas, naambadge en een bordje met de naam van de wandeling.

Heb je nog vragen, bekijk dan hier de lijst met veelgestelde vragen (FAQ’s). Staat jouw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op!

Boek een privétour

Wil je onze gidsen reserveren voor een privétour door langs de hoogtepunten van Antwerpen? Dat kan het hele jaar door op elk moment van de dag.

  • Duur: 2 uur
  • Taal: Nederlands, Engels, Frans of Duits
  • Startplaats: Handschoenmarkt, aan het standbeeld van Nello en Patrasch
  • Eindpunt: De wandeling eindigt aan het Centraal Station
  • Prijs: 165 euro per groep (max. 16 deelnemers)

Bij een grotere groep zetten we meerdere gidsen in, je betaalt in dat geval 165 euro per extra gids.

Is deze tour niet wat je zoekt en vind je niets tussen onze thema’s? Geen probleem. Dan maken we graag een stadswandeling voor je op maat. Beschrijf ons je wensen en wij maken een aangepaste route. We zorgen daarbij uiteraard voor de meest geschikte gids om je groep te begeleiden. Stuur een email naar info@walkinginantwerp.be of bel ons op +32 497 18 53 45.

Groepje luistert naar gids aan de hoofdingang van de kathedraal van Antwerpen aan de Handschoenmarkt

Wat klanten hierover zeggen

Gids Patrick met groep bij Plantin-Moretus

Prachtige wandeling door het mooie Antwerpen met deskundige gids Micheline. Kom al jaren in Antwerpen maar de wandeling en deskundige en enthousiaste uitleg over de geschiedenis en ontwikkeling van Antwerpen waren zeer de moeite waard. Aanrader dus!

Gids Marc wist veel te verhalen. Boeiend en over velerlei onderwerpen. Een heel fijne introductie om de stedentrip mee te starten. Dank je wel!