Rondleiding Het Eilandje

Wandelen op de grens van stad en haven

Onze gids neemt je mee op een boeiende verkenningstocht op de grens van stad en haven. Je wandelt langs oude dokken en pakhuizen en moderne trekpleisters zoals het MAS, het Red Star Line museum en het Havenhuis. Op de Belvedère geniet je van een prachtig 360 graden uitzicht over stad, Schelde en haven.

Startplaats:
De gids wacht aan de ingang van het Felixpakhuis (Oude Leeuwenrui 29). Onze gids is herkenbaar aan een grijze schoudertas, naambadge en een plakkaatje met de naam van de wandeling.

Eindpunt:
Het MAS (Museum aan de Stroom).
Na de wandeling kan je het museum bezoeken of op eigen tempo terugwandelen.

Duur:
2,5 uur

Taal:
Je kan deze tour aanvragen in het Nederlands, Engels, Frans, Duits of Spaans.

Geplande rondleidingen op het eilandje

Deze rondleiding bieden we aan als privétour. De wandeling gaat ook enkele keren per jaar door als evenement.
De kalender voor 2019 vind je hieronder:

  • Zaterdag 30 maart 2019 om 13.30 uur
  • Zaterdag 5 oktober 2019 om 13.30 uur

Kies zelf hoe je Antwerpen ontdekt: boek een privétour

Wil je onze gidsen reserveren voor een privétour langs het Eilandje? Dat kan het hele jaar door op elk moment van de dag.

Een groepje tot 20 personen
Je betaalt voor deze privé-rondleiding een vaste vergoeding van € 175 voor een rondleiding van 2,5 uur.

Een groep van meer dan 20 personen
Bij een privétour voorzien we 1 gids per 20 deelnemers aan een vaste vergoeding van € 175 voor een rondleiding van 2,5 uur. Voor een groep van 21 tot 40 personen voorzien we 2 gidsen. De kostprijs is dan € 350 voor een rondleiding van 2,5 uur. Bij grotere groepen kunnen we meerdere gidsen inzetten. Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat van jouw groep.

Als je kiest voor een privétour, hoef je geen tour te kiezen uit ons aanbod. We maken graag een stadswandeling voor je op maat. Wil je een tour in de toffe wijk Zurenborg? Of bezoek je graag het multiculturele Antwerpen? Of iets anders? Geen probleem. Beschrijf ons je wensen en wij maken een aangepaste route. We zorgen daarbij uiteraard voor de meest geschikte gids om je groep te begeleiden.

Onze gidsen

Onze enthousiaste gidsen tonen jou de verborgen plekjes van de stad, vertellen je de verhalen achter de bezienswaardigheden en zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt.

Ze kennen de stad op hun duimpje, zijn geboren vertellers, bezitten een gezonde dosis humor en passen zich flexibel aan. Bij ons géén saaie opsommingen van jaartallen, wel een rondleiding door een local die je meeneemt naar plaatsen waar je nooit eerder geweest bent.