Rondleiding joods Antwerpen

Ontdek fascinerende feiten over de joodse gemeenschap in Antwerpen

Onze gids neemt je mee op een ontdekkingstocht door de buurt aan het centraal station. Terwijl je wandelt langs de diamantwijk en de kleine straatjes van de joodse wijk, vertelt de gids meer over de Antwerpse joden. Je komt eerst te weten hoe de joodse gemeenschap in Antwerpen ontstond. Daarna leer je over de typische gebruiken uit de joodse traditie, zoals koosjer eten, de sabbat respecteren en een mezoeza aan de deur hangen. Maar je ontdekt vooral hoe divers en kleurrijk de joodse gemeenschap is, met naast de orthodoxe chassidim ook een groot aandeel seculiere joden. Deze wandeling passeert langs joodse bakkerijtjes, winkeltjes en synagoges.

Startplaats:
De Keyserlei, aan de ingang van het Centraal Station.
Je herkent onze gids aan een grijze schoudertas, naambadge en een plakkaatje met de naam van de wandeling.

Eindpunt:
De rondleiding eindigt op de startplaats.

Duur:
2 uur

Taal:
Je kan deze tour aanvragen in het Nederlands, Engels of Frans.

Geplande rondleidingen ‘joods Antwerpen’

Deze rondleiding bieden we aan als privétour. De wandeling gaat ook enkele keren per jaar door als evenement.
De kalender voor 2019 vind je hieronder:

  • Zondag 16 juni 2019 om 13.30 uur
  • Zondag 14 juli 2019 om 13.30 uur

Boek een privétour

Wil je onze gidsen reserveren voor een privétour door de joodse wijk van Antwerpen? Dat kan het hele jaar door op elk moment van de dag.

Een groepje tot 20 personen
Je betaalt voor deze privé-rondleiding een vaste vergoeding van € 150.

Een groep van meer dan 20 personen
Bij een privétour voorzien we 1 gids per 20 deelnemers aan een vaste vergoeding van € 150 voor een rondleiding van 2 uur.Voor een groep van 21 tot 40 personen voorzien we 2 gidsen. De kostprijs is dan € 300 voor een rondleiding van 2 uur. Bij grotere groepen kunnen we meerdere gidsen inzetten. Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat van jouw groep.

Als je kiest voor een privétour, hoef je geen tour te kiezen uit ons aanbod. We maken graag een stadswandeling voor je op maat. Wil je een tour in de toffe wijk Zurenborg? Of bezoek je graag het multiculturele Antwerpen? Of iets anders? Geen probleem. Beschrijf ons je wensen en wij maken een aangepaste route. We zorgen daarbij uiteraard voor de meest geschikte gids om je groep te begeleiden.

Onze gidsen

Onze enthousiaste gidsen tonen jou de verborgen plekjes van de stad, vertellen je de verhalen achter de bezienswaardigheden en zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt.

Ze kennen de stad op hun duimpje, zijn geboren vertellers, bezitten een gezonde dosis humor en passen zich flexibel aan. Bij ons géén saaie opsommingen van jaartallen, wel een rondleiding door een local die je meeneemt naar plaatsen waar je nooit eerder geweest bent.