RONDLEIDING DE JOODSE BUURT

Ontdek fascinerende feiten over de joodse gemeenschap in Antwerpen

Onze gids neemt je mee op een ontdekkingstocht door de buurt aan het centraal station. Terwijl je wandelt langs de diamantwijk en de kleine straatjes van de joodse wijk, vertelt de gids meer over de Antwerpse joden. Je komt eerst te weten hoe de joodse gemeenschap in Antwerpen ontstond. Daarna leer je over de typische gebruiken uit de joodse traditie, zoals koosjer eten, de sabbat respecteren en een mezoeza aan de deur hangen. Deze wandeling passeert langs joodse bakkerijtjes, winkeltjes en synagoges (we gaan er niet binnen).

Joodse rondleiding – praktisch

Startplaats:
De Keyserlei, aan de ingang van het Centraal Station.
Je herkent onze gids aan een grijze schoudertas, naambadge en een plakkaatje met de naam van de wandeling.

Eindpunt:
De rondleiding eindigt op de startplaats.

Duur:
2 uur

Taal:
Deze tour kan je in het Nederlands, Engels, Frans of Duits aanvragen.

Prijs:
12,50 euro per persoon voor groepen van 10 deelnemers tot 20 deelnemers.

  • Kleinere groepen kunnen deze tour uiteraard ook boeken, maar betalen in dat geval voor minstens 10 deelnemers.
  • Bij grotere groepen zetten we meerdere gidsen in. Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat van jouw groep.

Reserveer deze joodse wandeling

Wil je onze gidsen reserveren voor een privétour door de joodse wijk van Antwerpen? Dat kan het hele jaar door op elk moment van de dag.

Onze gidsen

Onze enthousiaste gidsen tonen jou de verborgen plekjes van de stad, vertellen je de verhalen achter de bezienswaardigheden en zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt.

Ze kennen de stad op hun duimpje, zijn geboren vertellers, bezitten een gezonde dosis humor en passen zich flexibel aan. Bij ons géén saaie opsommingen van jaartallen, wel een rondleiding door een local die je meeneemt naar plaatsen waar je nooit eerder geweest bent.

Onze wandelingen gaan door in openlucht en we respecteren de nodige fysieke afstand. We nemen ook bijkomende voorzorgsmaatregelen om de kans op besmetting met het corona-virus te beperken.