Stadswandeling: de joodse buurt

Ontdek fascinerende feiten over de joodse gemeenschap in Antwerpen

Onze gids neemt je mee op een ontdekkingstocht door de buurt aan het centraal station. Terwijl je wandelt langs de diamantwijk en de kleine straatjes van de joodse wijk, vertelt de gids meer over de Antwerpse joden. Je komt eerst te weten hoe de joodse gemeenschap in Antwerpen ontstond. Daarna leer je over de typische gebruiken uit de joodse traditie, zoals koosjer eten, de sabbat respecteren en een mezoeza aan de deur hangen. Deze wandeling passeert langs joodse bakkerijtjes, winkeltjes en synagoges (we gaan er niet binnen).

Sluit aan bij een groep

We organiseren deze rondleiding door de joodse buurt elke tweede zondag van de maand om 14.30 uur. Je herkent onze gids aan een grijze schoudertas en  naambadge.

  • Duur: 2 uur
  • Taal: Nederlands
  • Prijs: 15 euro per persoon
  • Startplaats: De Keyserlei, aan de ingang van het Centraal Station
  • Eindpunt: De rondleiding eindigt op de startplaats aan De Keyserlei.

Kalender joodse wandeling

Boek een privétour

Wil je onze gidsen reserveren voor een privétour door de joodse wijk van Antwerpen? Dat kan het hele jaar door op elk moment van de dag.

  • Deze tour kan je in het Nederlands, Engels, Frans of Duits aanvragen.
  • De prijs bedraagt 155 euro per groep (tot 16 deelnemers). Bij een grotere groep zetten we meerdere gidsen in, je betaalt in dat geval 155 euro per extra gids. Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat van jouw groep.

Wat klanten hierover zeggen

Op zondag 18 juni met Walking in Antwerp de Joodse wandeling meegedaan. Met Ari als gids kwamen we heel wat te weten over de Joodse cultuur. Sabbat, koosjer, eroev, mezoeza,….alles werd ons tijdens de 2 uur durende wandeling duidelijk uitgelegd. Een aanrader voor wie meer wil te weten komen over de Joodse gemeenschap 👍

Gids Patrick wacht zijn groep op

De wandeling was door de Joodse buurt in Antwerpen. De gids zelf was van Joodse afkomst en wist uit te blinken met kennis van zaken. Heel leerrijk en humoristisch. Een aanrader!