Gegidste scholentour ‘Multicultureel Antwerpen’

Een tour op maat van leerlingen over de Antwerpse migratiegeschiedenis en culturele diversiteit

Ga met je klas of school op een boeiende ontdekkingstocht door de levendige wijken van de stationsbuurt en Antwerpen-Noord, waar meer dan 180 verschillende nationaliteiten samenkomen. Terwijl de leerlingen samen met de gids door straten vol multiculturele restaurants en winkels wandelt, passeren ze een prachtige moskee en een fascinerende boeddhistische tempel. De gids bespreekt onderweg de rijke migratiegeschiedenis van Antwerpen vertelt over de diverse culturele gemeenschappen die hier leven.

Leerlingen leren over de Marokkaanse, Joodse, Turkse en verschillende Afrikaanse en Aziatische gemeenschappen die een belangrijke rol spelen in de stad. Ze zien met hun eigen ogen hoe Antwerpen de hele wereld omarmt en ontdekken ze tegelijkertijd hoe onze stad door de eeuwen heen zo divers is geworden. Een onvergetelijke ervaring die leerlingen de kans geeft om hun horizon te verbreden en hun begrip van culturele diversiteit te vergroten.

Praktisch

  • Vertrekpunt: De Keyserlei, aan de ingang van het Centraal Station
  • Eindpunt: De Keyserlei, aan de ingang van het Centraal Station
  • Duur: 2 uur
  • Kostprijs: 145 euro per gids
  • Begeleidende leerkrachten wandelen gratis mee

Onze gidsen

Onze enthousiaste gidsen tonen jou de verborgen plekjes van de stad, vertellen je de verhalen achter de bezienswaardigheden en zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt. Ze kennen de stad op hun duimpje, zijn geboren vertellers en bezitten een gezonde dosis humor.

tram rijdt door chinatown antwerpen