Uitzonderlijke tours 2019

Een groot deel van de rondleidingen van Walking in Antwerp kan je enkel als privétour boeken. Maar enkele keren per jaar plannen we die tours ook als evenement, waarbij je individueel kan aansluiten op vooraf bepaalde data. In 2019 hebben we 3 verschillende tours als evenement ingepland.

Het Eilandje

Onze gids neemt je mee op een boeiende verkenningstocht op de grens van stad en haven. Je wandelt langs oude dokken en pakhuizen en moderne trekpleisters zoals het MAS, het Red Star Line museum en het Havenhuis. Op de Belvedère geniet je van een prachtig 360 graden uitzicht over stad, Schelde en haven.

  • Zaterdag 30 maart om 13.30 uur
  • Zaterdag 5 oktober om 13.30 uur

De joodse buurt

Onze gids neemt je mee op een ontdekkingstocht door de buurt aan het centraal station. Terwijl je wandelt langs de diamantwijk en de kleine straatjes van de joodse wijk, vertelt de gids meer over de Antwerpse joden. Je komt eerst te weten hoe de joodse gemeenschap in Antwerpen ontstond. Daarna leer je over de typische gebruiken uit de joodse traditie, zoals koosjer eten, de sabbat respecteren en een mezoeza aan de deur hangen. Deze wandeling passeert langs joodse bakkerijtjes, winkeltjes en synagoges.

  • Zondag 16 juni om 13.30 uur
  • Zondag 14 juli om 13.30 uur

Antwerpen volgens de Strangers

Deze unieke wandeling neemt je mee op pad door Antwerpen aan de hand van het repertoire van De Strangers. Naar aanleiding van het van de ambassadeurs van het Antwerpse dialect loodst onze gids je doorheen een stukje Antwerpse volkscultuur. Je komt meer te weten over verschillende plekken in de stad met behulp van liedjes van De Strangers en ontdekt het verhaal erachter. Meezingen is toegelaten.

  • Zondag 7 april om 13.30 uur